Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont

A zselici dombok között megbújó kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem szarvasfarmjának, ahol 1300 hektáron több mint2000 állat él. A túrák során vendégeink találkozhatnak a Zselic legjellemzőbb nagyvadjaival: a gímszarvasokkal és a vaddisznókkal. Megismerkedhetnek a dámvadakkal, a muflonokkal és az őzekkel, a háziállatok közül pedig láthanak szamarakat, lovakat, házi bivalyokat és szürke marhákat is.
Előzetes bejelentkezéssel részt lehet venni traktoros, vagy lovaskocsis túrán, megtekinthető a trófeakiállatás, de túralovaglásra is van lehetőség.

A szarvasfarm egy működő gazdaság, ahol betekintést engednek az érdeklődők számára az egység mindennapjaiba. Bőszénfán a termelési folyamat teljes vertikuma megtalálható a növénytermesztéstől és az erdőgazdálkodástól a vadászatig és a vadhúsfeldolgozásig. „Zselicvad” éttermükben helyi alapanyagokból készült, házias ételeket kínálnak, de arra is van lehetőség, hogy ezeket az értékes alapanyagokat megvásárolják az ide látogató vendégek.