Katica Tanya – Patca

A Katica Tanya ötlete két tapasztalt utazó, Handó János és felesége, Eszter fejéből pattant ki, akik egy terepjáróval 418 nap alatt utazták körbe a Földet. Erről beszámoltak a Katica Tanya weboldalán is.

Hazatérve – számos élménnyel és tervvel gazdagodva – elhivatottá váltak, hogy minél több embert visszacsalogassanak a természetbe. A cél, hogy érezzék a friss levegő erejét, a puha fű selymességét, megismerhessék az állatokat és elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva-tanítsák korunk ifjúságát a gyakorlati tudásra és tapasztalatra.

A Katica Tanya Élményközpont 2001-ben kezdett gondolatból tetté formálódni és megkezdődött az a munka, melynek gyümölcseként az 2003-ban az első látogatókat fogadni tudta a Tanya, mely idén (2022) ünnepli fennállásának 18. életévét, így hivatalosan is nagykorúvá vált.

A Katica Tanya 18 éve számos olyan élménnyel teszi gazdagabbá a látogatókat, amelyet együttesen máshol nehéz lenne megszerezni. A 40 féle őshonos és származtatott háziállat mellett, több mint 100, hazánkban egyedülálló attrakció található itt. Ezek közül a legkedveltebb beltéri játékok:

  • Közép-Európa legnagyobb fűthető beltéri fedett csúszdaparkja szabadeséses és családi csúszdákkal,
  • Játszóbirodalom elkülönült totyogó, gyermek, valamint felnőtt játszórészleggel,
  • Kalandbarlangban trambulinpark, okosjátékok és 17 db interaktív mászófal várja, hogy meghódítsuk a 8 méteres csúcsait.

A kültéri játékok közül a legkedveltebbek:

  • Európa egyik legnagyobb – több mint 500 m2-es falabirintusa,
  • 420 méteres elekromos versenygokart pálya,
  • nagyméretű ugráló-dombok,
  • 300m2 vízi játszótér,
  • óriás kültéri csúszdák,
  • a kisgyerekek kedvence a Matyi vonat.

Több generációnak élményekben gazdag, aktív kikapcsolódást nyújt kortól függetlenül, mintegy 13 hektáros területen.
Minden hétvégén tematikus programokkal várják az ide látogatókat, valamint a paraszti gazdálkodás bemutatása is a programok része: lehet tehenet fejni, hétvégéken kenyeret és langallót sütni, de számtalan előre rendelhető program közül is lehet választani természetismeret, gazdálkodás, kézműves és bütykölde témakörökben. Az Élményközpont területén megtekinthető egy eredeti mintára épült tatárjárás korabeli palánkvár is.

Az alapító házaspár alapelve a környezetünkkel összhangban lévő folyamatos fejlesztés. A Katica Tanya a családosok mellett komplex vállalati rendezvényi és óvodai/iskolai csoportigényeket is kielégít.

Bővebb információ: www.katicatanya.hu