Templomok

Kaposmérő katolikus templom

A település egyedüli országos védelem alatt álló műemléke az 1785-ben épült római katolikus templom a Gaál família adományából. A templomot 1815-ben szentelték fel Szűz Mária emlékére.

Kaposmérő református templom

Az első templomot 1745 körül a veszprémi püspök leromboltatta, az 1787-ben udvarban épült torony nélküli második templom helyett pedig a XIX. század elején építettek tornyos templomot. 1906-ban új templom épült neogótikus stílusban.
1913-ban Angster József épített orgonát, melyet később a szovjet katonák tönkretettek. Az új orgona 2016 évben lett felszentelve, felújítása jótékonysági rendezvényekből, közösségi összefogással történt.

Kaposújlak Katolikus templom

Új építésű templom. 2003-ban, az egyház kezdeményezésére Dabóczi József elkészítette a leendő katolikus templom felépítéséhez szükséges terveket. Dabóczi József réz domborításai díszítik a belső teret valamint a homlokzati feszület is az ő művei. A faragások és a szentély munkái a bárdudvarnoki Berkesi Gyula alkotása. A kivitelezésnél nagy szerepe volt aktivitásával Rózsás Gyulának, aki végig hajtotta a projektet.

Szilvásszentmárton Református templom

A község a Szent Márton út egyik állomása, mert középkori templomának a védőszentje Szent Márton volt. A temploma a török időkben elpusztult. Jelenleg megtalálható református temploma II. József korában 1844-ben épült, ekkor a lélekszám 360 fő volt.

Bárdudvarnok katolikus templom

Szent Benedek atya tiszteletére, Árpád kori templom helyén 1778-ban épült kiváló akusztikával bíró templom műemléki védelem alatt áll. Mellette az újonnan épült rendház, mely egyházi túrizmusnak, lelkigyakorlatoknak ad helyet.

Bárdudvarnok református templom

A klasszicista stílusban, 1825-ben épült templom, műemléki védelem alatt áll. Kiváló akusztikája hangszeres, zenés rendezvények tartására alkalmas.

Bárdudvarnok monostor

Kaposszentbenedeken állt egy benedek-rendi monostor, amely XVI. század közepén pusztult el, majd a közelmúltban felújításra került. 1994-ben szentelték fel.

Bőszénfa katolikus templom

Az első templom 1777-ben épült, de helyére gróf Festetics Pál 1902-ben emeltetett újat. A falu központjában álló egyhajós római katolikus templom védőszentje Nothburga, mely szent tisztelete egyedivé teszi a templomot.

Hajmás Római katolikus templom

A faluközpont ékessége a római katolikus templom. A templom védõszentje Nagyboldogasszony. Régen két búcsú volt, a svábok lakta településrészen a novemberi Erzsébet napja volt az ünnep. A templom 1927-ben épült, Lamping József tervezte, ami helyi védelem alatt áll.

Zselickisfalud református templom

A falu jelentős látnivalója az 1821-ben épült (más források szerint 18. századi) barokk stílusú református templom, mely érdekessége, hogy ez a már a negyedik templom. Napjainkban látható formáját az 1884-ben végzett felújítások során érte el.

Visnye