Zselic Táncegyüttes

A Zselic Táncegyüttes Somogyban a Zselici dombságban, Szennán alakult ezen a néven 16 esztendeje.
Előtte Szennai Együttes, Szennai Hagyományőrző Együttes néven, már 1959 óta működött Szennán, melyet akkor Csíkvár József koreográfus, etnográfus, gyűjtő alapított Szenna, Zselickisfalud, Patca, Szilvásszentmárton és Kaposszerdahely fiataljaiból és idősebbjeiből. Az együttes összefogója akkor Szabó Edit tanítónő volt, aki hosszú éveken keresztül szervezte koordinálta az együttes életét.
Az Ő munkájuk nyomán aztán generációk nőttek fel napjainkig, mikor is a művészeti iskolában népzenét, néptáncot tanulhatnak a gyermekek és egyéb ráérő idejükben még a Zselic Táncegyüttesbe is eljárhatnak. Teszik ezt azért, mert dédnagymamáik, nagymamáik és szüleik is ezt tették, mert esetenként szüleikkel táncolhatnak együtt a színpadon és mert nagyon, nagyon jó közösség ez, ahová nagyon jó tartozni.
A mai formában 3 éve működik együttesünk és ma már nem csak a zselici településekről, hanem Kaposvárról, Somogyaszalóból, Kaposfőről, Kisasszondról is járnak hozzánk táncolni.
Elsődleges számunkra a somogyi táncok, hagyományok, viseletek részletekbe menő igényes bemutatása, törekvés és igény arra, hogy saját táncainkat, hagyományainkat minél magasabb színvonalon tudhassuk magunkénak és hogy ezt megmutassuk minden érdeklődőnek.
A somogyi tánckincsen kívül más tájegységek táncaival, hagyományaival is foglalkozunk, melyben megpróbálunk hasonlóan magas színvonalat képviselni.