Natúrpark

Szilvásszentmárton

Kaposvártól 14 km-re délre, az erdős Zselici Dombvidéken helyezkedik el Szilvásszentmárton. A közigazgatási központtal - Szennával – és a megyeszékhellyel - Kaposvárral - közút köti össze. A község neve első ízben 1332-1337. évi pápai tizedjegyzékben fordul elő. 1496-ban Belchyszentmarton, 1554-ben a török kincstári lajstromban Szillvás-Szent-Márton alakban szerepel. Több tulajdonosa volt; Bacsó János, az Istvánffy család, a Koroknay család, majd a XVIII. század közepétől néhány más családdal együtt a Szily calád és Somssoch Antal birtoka. II. József korára a falu lakossága 288 főre növekedett, református temploma 1844-ben épült, ekkor a lélekszám 360 fő volt.
A dombok ölelte völgyben a község egyetlen utcája a Fő utca, mintegy 1 km hosszan húzódik. Tartós stagnálás után az utóbbi évtizedben a lakosság lélekszáma jelentősen emelkedett, új házak épültek, és családok költöztek a településre. 
Tovább a település honlapjára.

Természeti, kulturális, egyéb látnivalók a parkban

Templomok

Kaposmérő katolikus templom A település egyedüli országos védelem alatt álló műemléke az 1785-ben épült római katolikus templom a Gaál …

TOVÁBB